Koliko SDP zarađuje od iznajmljivanja poslovnih prostora?

Vijesti 31. dec 201614:11 > 14:20
N1

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine dobar dio budžeta puni novcem od iznajmljivanja poslovnih prostora u vlasništvu stranke, navodi se u njenom finansijskom izvještaju.

 U periodu od prvog dana mjeseca maja do prvog dana mjeseca novembra, SDP BIH je ostvario prihod od ukupno 1.715.000 konvertibilnih maraka, a više od 260.000 u tom periodu prihodovali su od iznajmljivanja poslovnih prostora.

Najveći dio tog novca stigao je s računa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na ime najma zgrade u Alipašinoj ulici u Sarajevu – više od 200.000 maraka samo za šest mjeseci ove godine.

Ni ostali prihodi od iznajmljivanja prostora nisu zanemarivi. Tako je, primjerice, Vakufska banka isplatila više od 20.000 SDP-u na ime kirije za prostor koji koriste, a u SDP-ovim prostorima smještene su i neke od sarajevskih advokatskih kancelarija.

Socijaldemokratska partija može se pohvaliti i sa ukupno 82 uposlenika po čemu je, uz SDA, kadrovski ”najpokrivenija” stranka. Kako su nedavno iz SDP-a kazali za N1, u toj činjenici ne vide ništa čudno. Dvije trećine tih uposlenih rade na terenu u vijećničkim kancelarijama i općinskim organizacijama širom države.

U nastavku pogledajte kompletan spisak SDP-ovih prihoda od iznajmljivanja prostora za period koji je obuhvaćen finansijskim izvještajem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1