Propagandni troškovi SNSD-a veći od milion maraka

Vijesti 01. jan 201709:05 > 09:09
Srna

Savez nezavisnih socijaldemokrata krajem decembra prošle godine predao je Centralnoj izbornoj komisiji finansijski izvještaj za period od 16. maja do 1. novembra.

 Prihodi stranke u tih šest mjeseci iznosili su ukupno 1.280.000 konvertibilnih maraka, a najveći dio tog iznosa, stigao je iz budžeta – više od milion maraka.

Zanimljivo je da se u izvještaju ne navode imena fizičkih lica koja su donirala novac za potrebe kampanje SNSD-a, a među prihodima, tek malen iznos ”pokriven” je donacijama pravnih lica – svega 20.000 maraka i to sve od jedne firme.

U izvještajnom periodu, rashodi stranke bili su skoro dvostruko veći od prihoda pa je navedeno da je SNSD u ovom periodu potrošio nešto više od dva miliona maraka. Najveći dio ovog iznosa u ovom polugodišnjem ciklusu odnosi se na stavku ”troškovi propagande”. Riječ je o ukupno 1.100.000 KM.

Podsjećamo, Savez nezavisnih socijaldemokrata u potpunosti je obustavio medijsku kampanju za lokalne izbore kako bi se sva pažnja javnosti do 25. septembra usmjerila na održavanje referenduma i odluku građana o Danu Republike Srpske.

Kako su tada naveli iz stranke, SNSD će sav svoj zakupljeni medijski prostor u elektronskim medijima i na površinama za oglašavanje u javnom prostoru ustupiti Komisiji za provođenje referenduma, kako bi što bolje informisala građane Republike Srpske o održavanju referenduma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.