Oglasio se i BPS povodom angažovanja OS BiH na Danu RS

Vijesti 07. jan 201710:13 > 10:18
N1

Oružane snage Bosne i Hercegovine dužne su, kao legalna i legitimna vojna formacija države BiH, učestvovati na svim paradama i svečanostima, te drugim prilikama kada se za to ispoštuju zakonske pretpostavke i kada takvim učešćem ne krše Ustav BiH ili zakone naše države, saopćeno je iz stranke BPS-Sefer Halilović.

Stranka je reagirala na izjavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u kojoj je spočitao Predsjedništvu BiH i Ministarstvu odbrane BiH jer se vojni orkestar Oružanih snaga BiH neće angažovati na antiustavnoj proslavi “Dana RS” dok je, kako je kazao Dodik, “prije nekoliko godina vojni orkestar OSBiH svirao na postrojavanju veterana Armije RBiH kada je predat raport Seferu Haliloviću”,  saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

Iz ove stranke poručuju da su u tom slučaju ispoštovane zakonske pretpostavke, dok bi učešće Oružanih snaga BiH na proslavi “Dana RS-a” bilo “kršenje odluka Ustavnog suda BiH”, s obzirom na to da je Ustavni sud BiH “Dan RS-a” 9. januara proglasio neustavnim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.