Sarajevski imam objasnio promrzlima kako da pronađu džamiju

Vijesti 08. jan 201714:40 > 14:48
Facebook

Muhamed Velić je sarajevski imam koji je jučer izazvao oduševljenje na društvenim mrežama pozivom građanima da se u narednom periodu mogu ugrijati u džamiji na Staroj Breki, a danas je objavio novi status koji je vrijedan svake hvale.

Noćas je pravo hladno! Opasno hladno! Sibirska je noć! Budući sam još jutros objavio status u kojem sam pozvao ljude koji se nemaju gdje ugrijati, da mogu doći u našu džamiju da se tu sklone od zime i da se ugriju, sada sam se vratio da provedem cijelu noć, kao dežurni, u otvorenoj džamiji. Ako bi neko došao da se skloni i da prenoći, ova je Božija kuća (i) noćas otvorena, topla je i zagrijana. Naravno, nisam ni ja sam, imaju neki moji ahbabi i džematlije sa mnom, a oni koji bi se htjeli skloniti u džamiju, a ne znaju koja je to džamija, prepoznat će je po kandiljima koji su upaljeni“, naveo je Velić.

Zbog toga sam i upalio munaru, da bude kao svjetionik, da ljudi mogu doći i skloniti se u ovu Allahovu kuću. I svaka je kuća osvijetljena i svako srce svijetli, koje je spremno u ovakvoj teškoći pomoći običnom čovjeku, nevoljniku! Ljudi, pomozimo jedni drugima“, istakao je sarajevski imam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.