Skoplje i Sarajevo najhladniji glavni gradovi regije

Vijesti 11. jan 201710:58 > 11:01
N1

Sa izmjerenih -18 stepeni Celzijusa Skoplje je jutros bilo najhladniji glavni grad u regionu, dok je glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo, koje je jučer bilo na prvom mjestu po minusima, jutros sa -17 stepeni Celzijusa drugorangirano.

Veoma hladno je i u drugim glavnim gradovima regiona pa je tako jutros -13 stepeni Celzijusa izmjereno u Ljubljani, Zagrebu i Prištini, u Beogradu je bilo -10, dok su nešto topliji bili Podgorica sa izmjerenih -6 stepeni Celzijusa, te najtoplija Tirana sa -4 stepena Celzijusa.

Uz Zapadni Balkan, odnosno jugoistočnu Evropu, najhladniji dio evropskog kontinenta bila je srednja Evropa.

Najhladniji je bio Prag sa izmjerenih -16 stepeni Celzijusa, u glavnom gradu Poljske, Varšavi i glavnom gradu Slovačke, Bratislavi bilo je -14 stepeni Celzijusa, u Beču je bilo – 12, a u Budimpešti -10 stepeni Celzijusa.

Kako je srednja Evropa pod utjecajem izrazito hladne fronte najbolje govori i podatak da je u Krakowu i Grazu izmjereno po -17 stepeni Celzijusa, te Mariboru gdje je bilo -14.

Interesantno je da je od njih bila toplija Moskva gdje je zabilježeno -10 stepeni Celzijusa.

I dalje je veoma hladno i na Jadranu gdje se i dalje bilježe minusi pa je tako u Šibeniku izmjereno čak -6 stepeni Celzijusa.

Nasuprot toga na zapadu Evrope su ugodne temperature, iznad nule, pa je tako u glavnom gradu Belgije, Briselu jutros izmjereno 6 stepeni Celzijusa, dok je u u holandskom Amsterdamu bilo 7 stepeni Celzijusa.

Interesantno je i da je Minhen sa -3 stepena Celzijusa među toplijim gradovima Evrope.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.