SDU BiH: Tražiti prijevremene izbore

Vijesti 15. jan 201712:55 > 12:55
N1

Socijaldemokratska unija BiH (SDU BiH) traži od svih patriota i probosanskih stranaka u Parlamentu BiH da odmah zatraže raspuštanje parlamenta i sazivanje prijevremenih izbora kako bi se stanje u BiH stabiliziralo i zemlja vratila reformama i putu ka EU i NATO-u.

“Mi u BiH imamo političku scenu koja djeluje u okviru entiteta, a ne u okviru države Bosne i Hercegovine, što naravno najviše pogoduje onim retrogradnim snagama koje bi sa apetitom podijelile BiH i sutra zaratile samo da njihovi nacionalni lideri ne odu u zatvor zbog korupcije i drugih afera. Niti jedna politička partija ne vodi odgovornu državnu politiku i nema odgovora na kontinuirno razaranje države i njenih institucija poput Oružanih snaga BiH. A u svemu tome najmanje se vodi računa u građanima i njihovim životnim potrebama što treba biti prioritet političkog djelovanja”, navode iz SDU BiH u saopćenju za javnost. 

Alternativa prijevremenim izborima, kako dodaju, i dalje je zadržavanje statusa quo u kojoj profitiraju samo oni politički probrani i nacionlno podobni, te kreiranje novih fingiranih političkih sukoba i gubljenje vremena u naredne dvije, četiri ili osam godina.

“Pitamo se koliko još izgubljenih godina nam je potrebno da bi shvatili da ovakvo stanje ne ide u korist građanima, već samo političkim elitama i institucionalnim kriminalcima, koji su u zaštiti svog kriminala spremni na sve”, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću SDUBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.