BPS: Čovićev prijedlog o podjeli BiH potpuno neprihvatljiv

Vijesti 29. jan 201712:45 > 12:48
BPS

Nakon brojnih reakcija na izjave Dragana Čovića o reorganizaciji BiH, stigla je i reakcija BPS-a.

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) smatra da su jučerašnje izjave predsjednika HNS-a i predsjednika Glavnog odbora HNS-a Dragana Čovića i Bože Ljubića o uvođenju trećeg entiteta u BiH, “nastavak antidejtonskih aktivnosti kao i narušavanje mira u Bosni i Hercegovini što ovaj dvojac radi na vrlo sličan način kao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik”.

“Federalizacija BiH’, odnosno dalja podjela BiH kao prijedlog Čovića i Ljubića potpuno su neprihvatljivi jer se na ovaj način pokušavaju rješavati stranačka pitanja, a sve kroz prizmu nacionalnog pitanja koje uopšte nije ugroženo u BiH. Posrijedi je, zapravo, pokušaj HDZ-a da zauvijek osigura položaj vodeće stranke ispred hrvatskog naroda, odnosno poluge vladanja u jasno zaokruženom teritoriju” – navodi se u saopćenju.

BPS poziva vladajuću koaliciju (SDA, HDZ i SBB) da se počnu baviti ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini te da izjave, koje se obično daju u zagrijavanju pred izbore, ostave po strani jer svi narodi u Bosni i Hercegovini žive loše. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.