Begović: Osjećam se kao jedan od najboljih golmana svijeta

Vijesti 30. jan 201711:26 > 11:30
Reuters

Golman bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Asmir Begović još jednom je naglasio da želi igrati, da je spreman odreći se potencijalne medalje osvajača Premier lige, te bi mogao otići u Bournemouth.

Chelsea ga ne pušta dok ne dovede drugog rezervnog golmana.

Begović je vrlo dobro branio u 4:0 pobjedi u FA kupu nad Brentfordom, a na pitanje je li mu to bila i zadnja utakmica za Chelsea, rekao je: “Teško mi je tako dugo ne igrati i volio bih otići. Ukoliko me klub pusti, to ću i učiniti”, prenosi “Goal”.

“Ako ne odem, i dalje ću podržavati sve u ekipi. Moja je želja za odlaskom vezana jedino uz želju da igram. Ne radim dugo s Conteom, ali naš je odnos dobar, otvoren. I on zna da želim igrati. Naravno da sam očekivao da ću se moći nadmetati s Courtoisom, a prilika da dođete u klub poput Chelseaja ne pojavljuje se svaki dan. A ako ne vjerujete u sebe, ne trebate se baviti nogometom. Ispalo je da nisam branio koliko sam htio, ali Thibaut apsolutno briljira. Da, znao sam da je ponajbolji golman svijeta i baš sam se želio nadmetati s njim. Osjećam da sam i ja jedan od njih, najboljih, ali nažalost ni jedan klub nije dovoljno velik da ima dva vrhunska golmana. Odličan sam golman, osjećam se odlično, imam 29 godina… U tako sam dobroj formi da je šteta da ne igram i ne pokazujem ljudima što znam”, izjavio je Begović.

Ni potencijalni naslov prvaka nije mu prepreka da ode.

“Nadam se da će Chelsea biti prvak, dio sam toga, ali ipak je važnije da igram”, dodao je.

Kao njegove zamjene spominju se Celticov Craig Gordon ili Salvatore Sirigu koji je iz PSG-a na posudbi u Sevilli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.