Oglasio se MUP KS povodom ubistva na Alipašinom Polju

Vijesti 01. feb 201721:11 > 21:13
N1

U sarajevskom naselju Alipašino Polje večeras je ubijen mlađi muškarac. Beživotno tijelo pronađeno je oko 18:30 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Ekipa N1 nalazi se na mjestu događaja, a u toku je uviđaj koji obavljaju pripadnici MUP-a KS.

Na mjestu dešavanja je i glasnogovornik MUP-a KS, Irfan Nefić, koji je medijima dao sve dostupne informacije o događaju koji je uznemirio građane Sarajeva.

“Danas, oko 18 i 30 MUP KS je obaviješten da je u ulici Trg međunarodngo prijateljstva do broja 16 zatečen mlađi muškarac koji ne daje znake života. Službenici MUP-a su potvrdili tačnost informacije. Obaviješteno je Tužilaštvo, i trenutno obavaljaju uviđaj”, kazao je Nefić.

Glasnogovornik MUP-a KS potvrdio je da je i angažovan je sudski vještak medicinske struke, koji će izvršiti pregled i dati više informacija o nastanku povreda koje su uzrokovale smrt.

“Naši službenci poduzimaju sve mjere i aktivnosti kako bismo prikupili što više informacija o događaju kako bi ga rasvijetlili kako bi identifikovali preminulog, kao i osobe koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom”, izjavio je Irfan Nefić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.