Kasumović: Ne pravimo novu stranku, nudimo alternativu

Vijesti 04. feb 201716:41 > 16:47
N1

Sedam nezavisnih načelnika/gradonačelnika bh. općina i gradova potpisali su danas na sastanku u Bosanskom Petrovcu platformu za njihovo buduće političko djelovanje.

Radi se o četvrtom susretu načelnika koji su kao nezavisni kandidati pobijedili na prošlogodišnjim lokalnim izborima u BiH, te prvom sastanku s konkretnim zaključcima.

“U ovom trenutku još govorimo o proklamaciji koju upućuje sedam nezavisnih načelnika/gradonačelnika i rano je da govorimo o proširenju naše inicijativne grupe na neke osobe iz javnog, ekonomskog ili političkog miljea”, izjavila je nakon sastanka načelnica Općine Visoko Amra Babić.   

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je da se užurbano vode razgovori sa strankama iz FBiH, RS-a, Distrikta Brčko BiH radi izlaska na naredne izbore.

“Mi nezavisni gradonačelnici/načelnici ne pravimo nikakvu stranku, niti šta slično. Mi jednostavno moramo ponuditi alternativu građanima BiH, jer sadašnje stanje i sadašnje politike ne vode nigdje, ni narode, ni građane ove države”, ocijenio je Kasumović.     

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.