Ko je Abdulah Skaka, novi gradonačelnik Sarajeva

Vijesti 06. feb 201712:19 > 15:23
Facebook/Brijačnica "Skaka"

Potpisivanjem svečane izjave, vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva na današnjoj konstituirajućoj sjednici preuzeli su svoje mandate. Nakon toga je uslijedilo imenovanje gradonačelnika i zamjenika.

Abdulah Skaka rođen je u Sarajevu 5. decembra 1983, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirani je ekonomist. Oženjen je i otac dvoje djece. 

Do današnjeg imenovanja na gradonačelničku poziciju, obnašao je funkciju zamjenika grdonačelnika Grada Sarajeva. Predsjednik Općinske organizacije SDA Stari Grad. Kako je nedavno kazao za Avaz, žičara do Trebevića će postati njegov ostvareni san. 

Suvlasnik brijačnice/berbernice “Skaka” u Starom Gradu i kako je naveo u pregovorima su sa Gazi Husrev-begovom bibliotekom da predaju spisak osunećenih koji datira iz 1921. godine. Na tom spisku se nalazi, kaže, više od milion imena.

Tradicija se prenosi sa generacije na generaciju. Novi doktori pristižu u porodicu Skaka“, kazao je on.

Kako će Sarajevo izgledati za 10 godina?

Moderan glavni grad države koja je članica EU. Ekonomski, univerzitetski, i turistički centar šireg regiona, sa iskorištenim turističkim potencijalima, sređenom putnom i komunalnom infrastrukturom. Primjer transparentne i efikasne administracije, poštivanja demokratije, zakona i ljudskih prava“, kazao je Skaka.

Vijećnici iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo su Abdulah Skaka, Adnan Talić, Almedin Miladin, Dado Stojnić, Vedran Dodik, Vibor Handžić i Srđan Simonović, a iz Općine Centar Samir Fazlić, Katica Velija, Sead Srna, Nihad Uk, Nuko Grebović, Tea Dreković i Miro Lazović.

Također, mandati su dodijeljeni vijećnicima iz Općine Novo Sarajevo i to Hazimu Bahtanoviću, Srđanu Srdiću, Barbari Peleš Stroil, Miroslavu Živanoviću, Igoru Gavriću, Reufu Hafizoviću i Snežani Omukić, a iz Novog Grada Edini Gabeli, Lani Velić, Saneli Fijuljanin, Enesu Pešteku, Bajri Biberu, Toniju Vukadinu i Miri Jurić.

Vijećnici su potvrdili da će se zalagati za principe demokratije te da će štititi interese Sarajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.