Novi dan: Godišnjica Olimpijskih igara u Sarajevu

Vijesti 07. feb 201715:24 > 21:00
Hedwig Klawuttke/ Wikipedia

U sutrašnjoj regionalnoj temi ćemo govoriti o Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu. 8. februara 1984. godine Sarajevo je postalo centar svjetskih i medijskih interesovanja.

Na sutrašnji dan prije 33. godine Sarajevo je otvorilo vrata i poželilo dobrodošlicu svima. Ugostilo je najbolje svjetske takmičare u zimskim sportovima. Te ‘84. u Sarajevo je stigao rekordan broj učesnika, više od 2.500. Nakon 32. godine, emocije na Olimpijadu evociramo sa režiserom Slavišom Mašićem koji je bio najodgovorniji za televizijski prenos ceremonije otvaranja igara.

Uživo ćemo biti i u Banjaluci. Bošnjaci napustili zasjedanje NSRS-a tokom ponovne rasprave o referendumu u RS. Na sceni i dalje narušavaju odluke Ustavnog suda BiH i Ustav BiH, kazali su iz koalicije Domovina. O ovoj i ostalim političkim temama razgovaraćemo sa Admirom Čavkom, zastupnikom SBB-a u NSRS.

Inspirativna priča o Amri Bešić, djevojčici, učeniku generacije koja je da bi pomogla svojim roditeljima, na dan svog punoljetstva podigla kredit i otvorila frizerski salon. Ima poruku za mlade ljude u BiH.

U rubrici PRESS, gost će biti prof. Zlatko Hadžidedić iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.