Crnadak na sastanku ministara zemalja zapadnog Balkana

Vijesti 09. feb 201707:37 > 07:39
ANADOLIJA/Samir Yordamovic

Ured specijalnog predstavnika EU u BiH danas će u Banjoj Luci pod sloganom "Korak po korak", održati šestu, posljednju u nizu, konferenciju o liderstvu u biznisu radi unapređenja kvaliteta diskusije i aktivnosti o socio-ekonomskim reformama u Bosni i Hercegovini.

Konferencija, kao i dosadašnje koje su održane u Tuzli, Mostaru, Bijeljini, Bihaću i Sarajevu, bit će fokusirana na uspješne priče u poslovnom sektoru Bosne i Hercegovine i istovremeno razmatrati kako socio-ekonomsko okruženje utječe na poslovne prilike, rast kompanija i ekonomski razvoj.

Očekuje se da će predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO-a, akademske zajednice također diskutovati o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja tržištu EU.

Pozdravni govor na konferenciji će održati šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, a učestvovat će, između ostalog: gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, Bojan Vuković (DVC Solutions), Saša Trivić (Krajina Klas), Dragan Ninić (Lanaco), Miloš Todorović (Ekonomski centar) i drugi, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.