"Neko" prodao parking ispred Opće bolnice u Sarajevu

N1

Uposlenici Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' u Sarajevu najavili su proteste u ponedjeljak, nakon što im je zabranjeno besplatno korištenje parkinga u Kranjčevićevoj ulici.

Denis Mačkić, jedan od ljekara u ovoj ustanovi, za N1 je kazao da je zemljište prodato još 2004. godine za 219.000 konvertibilnih maraka. Niko to, dodao je, do danas nije znao.

”Jedanaest duluma zemlje parking prostoraprodato je 2004. za 219.000 KM Općini Centar, iako prema zakonima taj prostor nije mogao niti smio biti uknjižen. Kompletan proces oko uknjižavanja imovine trajao je sedam dana. Slučaj je prijavljen Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Tužilaštvu BiH i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, rekao je Mačkić za N1.

Kako je za N1 kazao načelnik Nedžad Ajnadžić Općina Centar je prostor parkinga izdala pod zakup pravnom licu te Općina nema nikakvu nadležnost u vezi sa tim što je uposlenicima bolnice zabranjeno parkiranje na toj površini.

”Općina nema nikave veze s tim i Općina je to izdala pod zakup javne površine. Kakav odnos će imati uposlenici Državne bolnice i pravno lice koje prema nama ima dugovanja, ja to ne znam, to je njihova stvar. S druge strane mislim da su oni bili u obavezi da sjednu i zajednički nađu rješenje tom problemu. Ukoliko su našli riješenje tog problema ja im čestitam, a ukoliko nisu ne vidim nikakav razlog da neko treba slati poruku okupljanjem”, kazao je Ajnadžić.

N1

 Načelnik je dodao da je pravno lice koje koristi ovaj prostor boračko udruženje Zelene beretke. Iz ovog Udruženja niko nije odgovarao na naše pozive.

Okupljanje uposlenika zakazano za ponedjeljak u 7.30 sati. Tada će biti poznato i više informacija o ovom slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.