Ajnadžić za N1: Ko hoće da voza auto, neka plati parking

Vijesti 10. feb 201714:14 > 14:47
Anadolija

Uposlenici Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' najavili su za ponedjeljak proteste u Sarajevu nakon što im je zabranjeno besplatno korištenje parkinga u Kranjčevićevoj ulici.

Denis Mačkić, jedan od ljekara u ovoj ustanovi, za N1 je kazao da je zemljište prodato još 2004. godine za 219.000 konvertibilnih maraka. Niko to, dodao je, do danas nije znao.

Kako je za N1 ispričao načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, nema razloga da se uposlenici okupljaju. Dodao je da Općina na čijem je čelu – nema veze s ovim slučajem.

”Općina nema nikave veze s tim i Općina je to izdala pod zakup javne površine. Kakav odnos će imati uposlenici državne bolnice i pravno lice koje prema nama ima dugovanja ja to ne znam, to je njihova stvar. S druge strane mislim da su oni bili u obavei da sjednu i zajednički nađu rješenje tom problemu. Ukoliko su našli riješenje tog problema ja im čestitam, a ukoliko nisu ne vidim nikakav razlog da neko treba slati poruku okupljanjem da uposlenik mora uz svoje radno mjesto dobiti i besplatno parking mjesto. Ko hoće da voza automobil neka plati parking. To je moja poruka”, rekao je on u razgovoru za N1.

Otkrio je da Općina Centar od ”spornog” parkinga u 20 godina nije dobila niti jednu marku.

”Pravno lice koje koristi taj prostor je boračko udruženje Zelene beretke koje su tu 20 godine. Nikoga novog nismo uvodili nego sam ja sam potvrdio one sa kojima su oni pravili obligaciju i dogovor punih 20 godina. Općina Centar po tom osnovu za proteklih 20 godina nije dobila niti jednu marku i mislim da je to gubitak za budžet. Samo želim biti dobar domaćin i ništa više. Zaposlenici bolnice nisu u pravu. Sve javne površine moraju biti u funkciji jačanju budžeta kako bi to kasnije ulagali u infrastrukturu”, zaključio je on.

Iz spomenutog Udruženja niko nije odgovarao na naše pozive. Okupljanje uposlenika zakazano za ponedjeljak u 7.30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.