HNS: Ostvariti jednakopravnosti Hrvata u BiH

Vijesti 10. feb 201717:19 > 17:21
HNS

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas 14. sjednicu Predsjedništva u Mostaru kojim je predsjedao Dragan Čović.

Na sjednici je raspravljano o izmjenama Izbornog zakona BiH te mogućim modelima izmjena. Predsjedništvo je komentiralo i pregovore sa predstavnicima političkih stranaka koji su vođeni u posljednje vrijeme oko potrebnih izmjena Izbornog zakona.

Komentirajući aktualnu političku situaciju, Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako HNS treba nastaviti politiku kojom će se ostvariti institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini. 

Politička situacija je zabrinjavajuća, ali nije onakva kakvom je neki žele prikazati, nastojeći umjetnim proizvedenim krizama zaustaviti sve unutarnje procese u BiH i usporiti njen euroatlantski put, zaključilo je Predsjedništvo HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a se zalaže da Bosna i Hercegovina nastavi svoj europski i euroatlantski put te je iskazano opredjeljenje da se kroz zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora napokon ostvari jednakopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.