Govedarica: Predsjedništvo da riješi krizu u vezi revizije

Vijesti 13. feb 201711:32 > 11:35
Screenshot

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica uputio je danas svim članovima Predsjedništva BiH dopis u kojem se traži sazivanje sjednice ove institucije, povodom najavljene revizije tužbe BiH protiv Srbije, potvrđeno je za N1.

Govedarica je izjavio da se u dopisu traži od srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da sazove hitnu sjednicu, na kojoj bi se utvrdilo da li Sakib Softić ima mandat da predstavlja BiH u ovom postupku.

“Ovo pitanje može razriješiti isključivo Predsjendištvo, jer je to jedina institucija koja ima mandat u ovom slučaju. Očekujemo da će narednih dana biti sazvana sjednica i tada će svi članovi Predsjedništva imati priliku da iznesu stavove, a ne da se vrtimo u krug”, rekao je Govedarica za N1.

Predsjednik SDS-a smatra da je to jedini način kako razriješitri krizu i kako zaustaviti Izetbegovića i Softića da podnesu zahtjev za reviziju Tužbe.

Na pitanje da li će se u slučaju da zahtjev za reviziju bude upućen, predstavnici SDS-a povući iz instiucija BiH, Govedarica je istakao: “Može doći do neustavne i nasilne odluke. U tom slučaju BiH ulazi u najveću krizu od postanka Dejtonskog sporazuma. SDS će zajedno sa partnerima zauzeti stav”.

Lider SDS-a ipak smatra da se “RS gradi u Banjaluci, ali da se brani u Sarajevu”.

“Mislim da Republika Srpska ne bi imala nikakvu korist od povlačenja predstavnika iz zajedničkih institucija”, mišljenja je Govedarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.