Gradonačelnici Banjaluke i Bihaća razmijenili dobre prakse

Vijesti 16. feb 201715:23 > 15:25
Anadolija

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, danas su se sastali u Banjaluci kako bi razmijenili dobre prakse

Fazlić je istakao da su se on i Radojičić odmah nakon izbora prepoznali se kao ljudi koji dijele ista uvjerenja, imaju iste planove i iste probleme.

U BiH smo pokazali koliko se lako posvađati, neslagati se oko nečega, nas dvojica danas pokušavamo da nađemo što više stvari koje nas vežu, da pronađemo što više zajedničkih rješenja za zajedničke probleme, da pokušamo ustanoviti suradnju u budućem periodu, a sve za dobrobit građana Banjaluke i Bihaća“, rekao je Fazlić i dodao da će sličan sastanak biti organizovan i u Bihaću.

Igor Radojićić istakao je da je nelogično da svi gradovi imaju dobru saradnju sa gradovima izvan granica BiH, a ne i sa komšijama.

Prva poruka iz Banjaluke je poruka saradnje. Banjaluka i Bihać na ovaj način i ostalim lokalnim zajednicama mogu da upute poruku potrebe saradnje. Lokalne zajesnice su najbliže u kontaktu sa građanima i imaju najviše praktičnih problema, kod nas nema puno politike, kod nas ima puno komunalnih, socijalnih i drugih problema“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je osnovni cilj današnjeg sastanka upoznati sa dobrim praksama, vidjeti šta je ko bolje riješio, naučiti jedni od drugih, ali i poslati poruku u uzavrelim političkim odnosima u BiH da se može normalno i prijateljski komunicirati.

Radojičić je dodao i da se nada da će uskoro razgovarati sa predstavnicima drugih gradova u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.