Salmir Kaplan saslušan u SIPA-i

Vijesti 17. feb 201714:09 > 14:14
N1

Salmir Kaplan, bivši kandidat za načelnika Općine Stolac na prekinutim izborima 2. oktobra prošle godine danas je u svojstvu svjedoka saslušan u SIPA-i.

Saslušan sam jer sam podnio krivičnu prijavu protiv članova HDZ-a iz Stoca i dao materijalne dokaze. Sada njih saslušavaju u svojstvu osumnjičenih, načelnika Općine Stolac i predsjednika Izborne komisije“, rekao je Kaplan za N1.

On je to najavio jutros u programu N1 televizije.

Danas imam jedan poziv. Postoji SIPA i Tužilaštvo BiH. Možda to promijeni neke stvari, jer izgleda da se neko odlučio baviti pravim lopovima koji rade pravu krađu. Nije svako kao Tužilaštvo HNK i MUP HNK“, rekao je Kaplan.

Kaplan je, između ostalog, jutros kazao da je Inicijativa za Stolac podnijela mnogo krivičnih prijava sa dokazima, ali da Tužilaštvo HNK to ne želi obraditi.

Kada dođe do toga da se podnese krivična prijava protiv ljude koji glasaju za drugu osobu, za šta je zapriječena kazna zatvora do 3 godine zatvora i imamo 10 svjedoka oni kažu: “Ne možemo mi riječ na riječ”, a 25 osoba iz Inicijative za Stolac je optuženo za riječ na riječ. Tužilaštvo HNK je produžena ruka HDZ-a, to je sumrak pravne države“, izjavio je Kaplan za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.