Fadila Memišević: Ovo je prelomna tačka za BiH

Vijesti 17. feb 201717:45 > 17:52
N1

Predsjednica Fondacije ''Pravda za BiH'' Fadila Memišević kazala je danas u Sarajevu da je odlukom o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid - misija uspjela.

”Moram da kažem da smo u našoj misiji uspjeli. Mi smo finansirali našu tužbu i ostalo je još nešto sredstava da finansiramo reviziju. U ovih deset godina od presude kojom nismo bili zadovoljni, puno smo radili u fondaciji. Svi članovi UO us volonteri, ali smo radili permanentno na. Imali smo jako dobru saradnju sa kabinetom gospodina Izetbegovića, posebno u posljednje dvije godine”, kazala je ona.

”Imali smo jako puno sastanaka, i zahvaljujući gospodinu Izetbegoviću uspjeli smo i došli smo do ovoga. Uspjeli smo doći do ove tačke, ova tačka je prelomna za BiH a to je ovo što smo danas čuli. Govorili smo jednim glasom, glasom podrške. Današnji skup je govorio jednom glasom”, dodala je Fadila Memišević.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas održano savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid. Kako je odlučeno, BiH će ponovo pokrenuti reviziju Tužbe protiv Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.