Gradsko vijeće Grada Sarajava o izboru članova radnih tijela

Vijesti 21. feb 201707:25 > 07:30
Anadolija

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će nastaviti Konstituirajuću sjednici na kojoj će razmatrati Prijedlog Odluke o izboru članova radnih tijela vijeća.

Gradsko vijeće konstituirano je 6. februara i čine ga 28 vijećnika iz SDA, DF-a, Naše stranke, SDP-a, SBB-a, BOSS-a, Građanskog saveza, Saveza za Stari Grad, Prve nezavisne liste Stari Grad, USD-a i nezavisnih kandidata.

Za predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabran je Igor Gavrić (SBB) iz reda hrvatskog naroda, a njegovi zamjenici su Edina Gabela (SDA) i Mira Jurić (USD).

Na toj sjednici za gradonačelnika Grada Sarajeva izabran je Abdulah Skaka (SDA), a njegovi zamjenici su Milan Trivić (SBB) iz reda srpskog naroda i Ivica Šarić (SDA) iz reda hrvatskog naroda.

Vijećnici iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo su Abdulah Skaka, Adnan Talić, Almedin Miladin, Dado Stojnić, Vedran Dodik, Vibor Handžić i Srđan Simonović, a iz Općine Centar Samir Fazlić, Velija Katica, Sead Srna, Nihad Uk, Nuko Grebović, Tea Dreković i Miro Lazović.

Vijećnici iz Općine Novo Sarajevo su Hazim Bahtanović, Srđan Srdić, Barbara Peleš Stroil, Miroslav Živanović, Igor Gavrić, Reuf Hafizović i Snežana Omukić, a vijećnici iz Novog Grada Edina Gabela, Lana Velić, Sanela Fijuljanin, Enes Peštek, Bajro Biber, Toni Vukadin i Mira Jurić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.