Gradsko vijeće Sarajeva donijelo Odluku o izboru članova

Vijesti 21. feb 201712:34 > 12:36
AFP

Nakon usaglašavanja političkih subjekata koji participiraju u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, danas je na sjednici ovo vijeće usvojilo Odluku o izboru članova radnih tijela Gradskog vijeća.

S obzirom na to da se pri izboru članova radnih tijela, kao što je Etičko vijeće, infrastruktura i javni saobraćaj, budžet i finansije, lokalni biznis i turizam, urbanizam i upotrebu lokalnog zemljišta, te komisije za međunarodnu suradnju, spomenike, pitanja mladih, odnose s vjerskim zajednicama i crkvama, ljudska prava i slobode, Statut i akte, kriteriji su bili stručnost, te zastupljenost političkih subjekata koji odražavaju sastav.

Vijećnik Sead Srna odustao je od imenovanja u radno tijelo jer, kako je pojasnio, nisu ispunjeni ti osnovni uvjeti, stručnost i zastupljenost, stoga će na nekoj od narednih sjednica biti imenovan drugi vijećnik.

Svečanu zakletvu je danas položio i novi vijećnik Vedad Deljković, nakon što je istekao vijećnički mandat Abdulahu Skaki, koji je imenovan za gradonačelnika Sarajeva.

Predsjedavajući GV Igor Gavrić je vijećnike upoznao s tim da je dosad bila praksa da se održavanje sjednica GV-a programira najmanje jednom mjesečno, osim u augustu, kada se sjednica ne održava, a ova dinamika je usklađena i s održavanjem sjednica općinskih vijeća odakle dolaze.

U periodu koji slijedi očekuje se intenzivirana aktivnost do donošenja akata kojima ćemo utvrditi politiku, te programirati aktivnosti i stvoriti uvjete za realizaciju programa rada organa Grada Sarajeva u narednom periodu“, kazao je Gavrić.

O svim aktivnostima bit će i vijećnici i javnost na vrijeme obaviješteni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.