Ajanović za N1 o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH

Vijesti 24. feb 201711:03 > 11:20
Facebook | Mirnes Ajanović

Predsjednik BOSS-a, Mirnes Ajanović za N1 je komentarisao svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima koji će se održati 2018. godine.

Za N1 Ajanović je kratko kazao: “Ja sam najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Da li će biti kakve izmjene, vidjet ćemo”.

Ajanović je osnovao BOSS u novembru 1993. godine, a zvanično je registrovan Rješenjem Suda 9. maja 1994. godine, na Dan pobjede nad fašizmom.

Na izborima 1996. godine i 2006. godine bio je kandidat za člana Predsjedništva BiH, u svim mandatima je direktno biran u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, navodi se na zvaničnom sajtu stranke BOSS. 

U zakonodavnim institucijama učestvovao u radnim tijelima za zaštitu ljudskih prava i sloboda, a u Gradskom vijeću Tuzla četiri mandata je vijećnik i predsjednik Komisije za zaštitu ljudskih prava i sloboda, podpredsjednik je Komisije za statutarna pitanja i propise i predsjednik Etičkog odbora Gradskog vijeća Tuzla.

Posjeduje međunarodnu pilotsku dozvolu, a na državnom aero-reli takmičenju u BiH 2008. godine, osvojio je tri prva mjesta i u generalnom plasmanu je bio državni prvak. Aktivno se bavi borilačkim sportovima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.