Ranierijev emotivan oproštaj: Jučer je moj san umro

Vijesti 24. feb 201719:32 > 19:34
Reuters

Italijanski trener Claudio Ranieri rekao je posleije otkaza iz Leicester Cityja da je tako umro njegov san.

Ranieri je otpušten osam mjeseci poslije senzacionalnog osvajanja titule šampiona Engleske, ali i posle očajnih rezultata u ovoj sezoni zbog čega se “lisice” bore za opstanak u Premier ligi.

Čelnici Leicestea su otpustili Ranierija nakon poraza od Seville u prvom meču osmine finala Lige šampiona, iako “lisice” i dalje imaju aktivan rezultat (poraz 2:1), a mjesec dana nakon što smu u iskazali bezrezervnu podršku.

“Jučer je moj san umro. Poslije euforije iz prošle sezone, kada smo krunisani šampionima Premier lige, sve o čemu sam sanjao bilo je da ostanem u Leicesteru, klubu koji neizmjerno volim – zauvijek. Nažalost, to neće biti slučaj. Želio bih da se zahvalim svojoj ženi Rosani i svim članovima moje porodice što mi nikada nisu uskratili podršku dok sam bio na klupi Leicestera. Moja zahvalnost ide i za Paola i Andreu (pomoćnike, prim. aut) koji su me pratili na ovom čudesnom putovanju. Takođe, i Steveu Kutneru i FranCu Granellu koji su mi omogućili da postanem šampion.

Ipak, najviše zahvalnosi dugujem Leicester Cityju. Avantura koju smo proživjeli bila je nevjerovatna i živjet će sa mnom zauvek. Hvala i vama, svim novinarima i medijima širom svijeta, koji su nas pratili na našem putu i sa uživanjem prenosili najveću priču fudbalske istorije.

Iz dubine srca, još jednom hvala svima u klubu, igračima, osoblju i svima koji su bili dio onoga što smo postigli.

Ali, posebna zahvalnost ide navijačima. Primili ste me u svoja srca od prvog dana i zavoljeli ste me. I ja vas volim. Niko nikada neće moći da nam oduzmu ono što smo zajedno postigli, a nadam se da svakog dana razmišljate o tome nasmijani, kao što to i ja činim.

Bilo je to vrijeme prepuno divnih momenata i sreće koje nikada neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da s vama budem šampion”, saopštio je Ranieri.

Ranijeri je tokom karijere vodio, između ostalih, Napoli, Fiorentinu, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monaco i bio selektor Grčke.

Sa Fiorentinom je osvojio Kup i Superkup Italije, a sa Valencijom, Intertoto Kup, Kup kralja i UEFA Superkup.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.