Dragan Čavić za N1: Šta Bakir Izetbegović mora da shvati?

Vijesti 09. mar 201717:37 > 17:40
N1

Predsjednik NDP-a, Dragan Čavić u razgovoru za N1 komentarisao je odluku Međunarodog suda pravde koji je odbacio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

“Ovo je potvrda da ustavna nadležnost Predsjedništva je neosporna činjenica i za Međunarodni sud pravde, te dobar preduslov da se ova kriza prekine, i stvore se novi osnovi za funkcionisanje koalicije”, komentar je Dragana Čavića, lidera NDP-a, na vijest o odbacivanju revizije presude.

“Mi više ne možemo da u kontinuitetu budemo u partnerstvu sa Izetbegovićem, a da očekujemo njegova iznenađenja i podvale”, dodao je u komentaru za N1.

Kaže da je cijeli slučaj poljuljao povjerenje u institucijama BiH, a da za DNZ novi početak ne može biti “pojeo vuk magarca i idemo dalje”.

Tvrdi da se treba okrenuti stvarima koje će biti u interesu običnih ljudi, i svega onoga što se preuzelo po potpisanoj agendi.

“Imamo dovoljno pameti da shvatimo, najviše Bakir Izetbegović, da neodgovornosti mogu da zaustave racionalan politički život, i da više neće biti ovakvih odluka”, ocijenio je.

“Dajte da nastavimo sa ovim što smo počeli, upitnik, mehanizam koordinacije, da ispunimo uslove za kandidatski status i da mijenjamo stvari koje stvaraju ambijent zbog kojeg ljudi odlaze”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.