Asim Sarajlić: Optužbe su neutemeljene

Vijesti 10. mar 201716:41 > 16:50
N1

Tužilaštvo KS danas je podiglo optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.

Asim Sarajlić je u kratkoj izjavi za N1 kazao da nije kriv i da će na sudu to dokazati.

Za optužnicu sam saznao iz medija. Prije desetak dana sam u Tužilaštvu dao izjavu u svojsvu osumnjičenog. Nema razloga da me privode, dostupan sam organima uvijek i smatram da su optužbe neutemeljene i u njima nema krivične odgovornosti“, kazao je Sarajlić.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.