Petar Đokić: Sankcionisati samovolju Bakira Izetbegovića

Vijesti 12. mar 201716:52 > 16:55
N1

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović mora da bude sankcionisan za duboku krizu koju je stvorio svojom samovoljom i uzurpacijom institucija BiH.

“Mi sada imamo novu sliku i novo stanje, mirnije i stabilnije, ali ono što mora biti završeno jeste da onaj ko je uzeo sebi za pravo da se podigne iznad institucija sistema i da kaže da je on vlast, te da je vlast njegov narod nad drugim narodima i nad drugim ljudima u sistemu, on mora da bude sankcionisan”, rekao je Đokić novinarima u Bijeljini. 

On kaže da je očekivao da Međunarodni sud pravde u Hagu odbaci bošnjački zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, ali da ga je obradovalo što su djelovali mnogo brže nego što su mnogi očekivali.

“Odgovornost mora da bude utvrđena i očekujem da na tome rade i da to završe naši predstavnici koji sjede u institucijama BiH”, istakao je Đokić.

On je naglasio da Republika Srpska mora da insistira da se dosljedno sprovode zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, a koji se odnose na rad njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

“Mora da se poštuje ono što je zaključila Narodna skupština, bez obzira na to da li je neka stranka za to glasala ili nije. Odluke Narodne skupštine treba da se sprovode”, dodao je Đokić.

On je naveo da će se na taj način pokazati odgovornost svakog pojedinca i odgovornost prema Republici, te spriječiti bilo kakva i bilo čija samovolja u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.