Policijski izvještaj o tučnjavi u centru Sarajeva

Vijesti 13. mar 201710:13 > 10:18
Iustracija

Dvije osobe su povrijeđene, a nekoliko je uhapšeno nakon tuče koja se dogodila u subotu u 3:30 ispred poznatog kluba u Sarajevu.

 Kako se navodi u danas objavljenom policijskom izvještaju, oko 03.25 sati Prva policijska uprava obaviještena je da je ispred ugostiteljskog objekta Das ist Walter koji je lociran u ul. Valtera Perića do br. 16, došlo do fizičkog sukoba između više osoba.

Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobio je K.A. iz Vogošće, a lake tjelesne povrede zadobio je H.M. također iz Vogošće. Povrijeđenim licima ljekarska pomoć je ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš. Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Prve PU su u 06.00 sati pronašli i lišili slobode lica: H.M. rođen 1980. godine, T.E. rođen 1977. godine, Ž.M. rođen 1991. godine, svi iz Sarajeva, te J.S. rođen 1977. godine i U.S. rođen 1981. godine obojica s Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 174. KZ F BiH (učestvovanje u tuči) i krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (teška tjelesna povreda).

O ovom događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a lica lišena slobode su, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpuštena iz službenih prosotrija. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog događaja, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.