Tekst krivične prijave protiv Izetbegovića i Softića

Vijesti 13. mar 201712:13 > 12:23
N1

Narodni demokratski pokret podnio je danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, te Sakiba Softića zbog lažnog predstavljanja i neovlaštenog preduzimanja službenih radnji u vezi sa pokretanjem revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

Kako se navodi u prijavi, “Narodni demokratski pokret je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uputio krivične prijave protiv prof. dr. Sakiba Softića, samozvanog agenta Bosne i Hercegovine pred Sudom pravde u Hagu i protiv Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela realizacijom pokušaja da podnesu zahtjev za reviziju presude kod Međunarodnog suda pravde u Hagu iz spora između Bosne i Hercegovine i SR Jugoslavije koji je okončan 2007.godine”, navodi se u sapćenju NDP-a koje prenosimo u cjelosti.

Informaciju o podnošenju krivične prijave s novinarima je na današnjoj press konferenciji u Banjaluci, podijelio Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

U međuvremenu je objavljen kompletan tekst krivične prijave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.