Sarajevo: Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge

Vijesti 13. mar 201713:03 > 13:09
MUP KS/N1

U blizini Sarajeva otkrivena je laboratorija za proizvodnju droge, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 Kako piše u saopćenju, jučer u 20,05 sati, policijski službenici IV policijske uprave lišili su slobode A.M., rođen 1986.godine u Srebrenici, nastanjen u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Nastavljajući rad na ravjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktinvosti navedenog lica, na osnovu sudske naredbe izvršen je pretres stana koji isti koristi u ulici Bjelašnička, općina Hadžići. Tom prilikom pronađena je improvizovana prostorija specijalno namjenjena za uzgoj i proizvodnju opojnih sredstava sa opremom, tzv. laboratorija u kojoj je zasađeno 28 stablika biljke Cannabis sativa.

Navedene biljke, kao i pribor za uzgoj narkotičih sredstava su oduzeti, a A.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

MUP KS/N1
MUP KS/N1
MUP KS/N1
MUP KS/N1
MUP KS/N1
MUP KS/N1
MUP KS/N1