Radončić: Zukić i Sarajlić su zasmetali Bakiru Izetbegoviću

Vijesti 13. mar 201717:50 > 18:08
N1

Općinski sud u Sarajevu danas je potvrdio optužnice protiv devet osoba u predmetu 'Bosna', među kojima su i visoki dužnosnici Stranke demokratske akcije.

Fahrudin Radončić uvijek govori da državom vlada pet porodica iz SDA, a danas je u emisiji Dan uživo na N1 prokomentarisao predmet ‘Bosna’ te podizanje optužnica protiv Amira Zukića, Asim Sarajlića i ostalih.

Negdje su im zasmetali… Zasmetali su direktno Izetbegoviću. Oni pripadaju Tihićevom klanu. Vjerujem da je Tužilaštvo odgovorno radilo svoj posao, ali je uvijek pitanje šta im dođe na stol. Šta je s političkim ubistvima, leševima, pljačkanjem Energoinvesta, Energopetrola, Talgo vozova… Zašto ti predmeti nikako da dođu na stol tužilaca? Neko vrši dobru selektivnu igru sa samim tužilaštvima koje će predmete dobiti, a koje neće“, izjavio je Radončić.

Politika je, čini se, odgovorna za stanje u Tužilaštvu BiH. Govori se da je jedna tužiteljica pod istragom zbog komunikacije sa Radončićem, a spominje se da je imao utjecaj na izbor novog predsjednika Suda BiH.

Tužiteljica nije pod istragom. Jedina moja veza s Tužilaštvom je da je politički motivisano Tužilaštvo na čelu sa polukriminalcem Goranom Salihovićem, a vrijeme će pokazati je li kriminalcem ili ne i Božo Mihajlović koji je napisao politički motivisanu optužnicu, su pod krivičnim istragom. Čini se da Tužilaštvo počinje raditi posao, čistiti svoje redove“, smatra Radončić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.