Dačić jedno, Vučić drugo o posjeti Sarajevu

Vijesti 14. mar 201718:39 > 18:45
Tanjug

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da postoje "bezbjednosni izazovi" tokom sutrašnje posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu i da je zbog toga važno komunicirati s bezbjednosnim službama BiH i Srbije.

“Sigurno je da postoje bezbjednosni izazovi kada je reč o posjeti Vučića BiH. Važno je imati sve informacije na umu, komunicirati sa bezbjednosnim strukturama BiH i Srbije”, rekao je danas Dačić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je kazao da se “do dan danas” državni organi BiH nisu oglasili po pitanju napada na Vučića 2015. godine, na obilježavanju 20 godina od genocida u Srebrenici.

Istakao je da je važno da Srbija stalno insistira na stabilnosti u regionu, kao i na dijalogu sa zemljama iz regiona i sa međunarodnom zajednicom.

Vučić će sutra u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana. 

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je kako u Sarajevo putuje bez straha te da ne želi vjerovati u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji.

U izjavi novinarima Vučić je rekao kako ne želi vjerovati da je takvo nešto moguće te da putuje opterećen problema koje treba rješavati u ime Srbije, a ne sobom, javlja Tanjug.

“Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio”, naglasio je Vučić.

Ponovio je kako se osjeća apsolutno sigurno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

“Interesira me samo što možemo da uradimo za našu zemlju. Ne podnosim političare koji misle samo na sebe, a ne na zemlju”, kazao je Vučić.

Vučić će u četvrtak u Sarajevu sudjelovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.