BPS o istragama u Hrvatskoj o oficirima Armije BiH

Vijesti 14. mar 201718:59 > 19:03
N1

BPS se oglasio saopćenjem "povodom dogovorene političke kampanje tzv. "istraga", a koja se realizira između HDZ-a Hrvatske i HDZ-a Dragana Čovića, a protiv komandanta Armije Republike BiH, te generala i oficira legalne i legitimne vojne formacije države BiH", smatra da se radi o običnoj političkoj igri dva HDZ-a koja ima četiri cilja.

To su: pokušaj pripremanja terena za lažnu relativizaciju presudi paradržavi “Herceg-Bosna”; skretanje sa saučešća Dragana Čovića u korištenju ratnih zarobljenika ARBiH u prinudnom radu, što je krivično djelo; pokušaj HDZ-a Dragana Čovića da poboljša svoju pregovaračku poziciju u BiH s ciljem dobijanja izborne jedinice za sebe i svoju privatnu stranku, navode iz BPS-a.

Kao četvrti cilj BPS navodi da se „umjesto tužbe BiH ka Hrvatskoj za agresiju, ovim lažnim “istragama” pokušava napraviti suprotno, što je historijska i činjenična neistina i na to zvanični organi države BiH i sve patriotski orjentirane stranke i udruženja trebaju reagirati, svako na svoj način prema određenim institucijama u BiH i inostranstvu“.

“Pozivamo rukovodstva HDZ-a Hrvatske i Čovićevu filijalu u BiH da se urazume i prestanu voditi politiku “banovine Hrvatska”, sada putem pravosudnih podmetanja, te da svoju odgovornost i odgovornost politika koju danas oni slijede, a koja je osuđena u Den Haagu, ne pokušavaju prebacivati na pleća onih koji su branili svoju državu i svoj čist put dokazivali na najvišim međunarodnim instancama, kao što su komandant ARBiH i oficiri odbramebe vojske naše države”, navodi se u saopćenju BPS-a.

Dodaje se da BPS s indignacijom odbacuje svako povezivanje predsjednika ove stranke s bilo kakvim podmetanjima u tzv. “istragama” koji su obični politički pamfleti, navosi se u saopćenju BPS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.