Pročitajte šta su zapravo potpisali Izetbegović i Radončić

Vijesti 16. mar 201708:19 > 09:00
N1

Sukobi koalicionih partnera u bosanskohercegovačkom političkom ringu nisu nikakva novost, a posljednjih mjeseci ponovo je aktuelan i oštar verbalni obračun lidera Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnosti.

Nakon prividne ljubavi, biranih i lijepih riječi, zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i deklarativnog zajedništva, uslijedio je povratak starim navikama – svakodnevno ”gađanje” saopćenjima i teškim optužbama – često izvan granica dobrog ukusa.

Tako je lider SBB-a Fahrudin Radončić početkom sedmice gostujući u programu N1 televizije poručio da je Bakir Izetbegović ”slučaj za psihijatriju”, a već jučer, iz ove stranke ponovo je stiglo saopćenje u kojem se, između ostalog, komentariše ratna prošlost lidera SDA i člana Predsjedništva BiH.

U međuvremenu, Izetbegović je pozvao Radončića da njegov SBB ”vrati” pozicije koje je dobio u vlasti, a ”koalicija iz nužde” kako su mediji nazvali odnos ovih stranaka u posljednjih petstotinjak dana, čini se da ulazi u doba nove neizvjesnosti.

A ne tako davno, sve je izgledalo drukčije, lideri su se častili lijepim riječima, najavljivali projekte i bolju budućnosti za zbunjene glasače. Podsjećamo, dokument o zajedničkim programskim prioritetima, dva lidera potpisala su oktobra 2015. godine. Šta danas predstavljaj taj papir? Koja je njegova funkcija?

Kompletan tekst Sporazuma možete pročitati u nastavku:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1