Zavirite u imovinski karton Mirsada Kukića

Vijesti 16. mar 201713:23 > 13:32
Youtube

Mirsad Kukić je potpredsjednik SDA i predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzli.

Općinski sud u Sarajevu početkom sedmicu potvrdio je optužnicu protiv njega zbog krivičnog djela ”primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće. Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Kako se navodi u bazi podataka Centra za istraživačko novinarstvo u Sarajevu, Kukić je suvlasnik stana vrijednog stotinu hiljada KM. Njegova supruga Envera je vlasnica još jednog stana od 66 metara kvadratnih. Njih dvoje imaju i kuću sa okućnicom koju je Kukić procijenio na 70.000 KM. U imovinskom kartonu iz 2014. godine je naveo da on i njegovih dvoje djece imaju ušteđevinu od 140.000 KM.

Kukić je vlasnik i suvlasnik u firmama “QM” i “Rudarinvest” iz Banovića.  Kompletan imovinski karton Mirsada Kukića potražite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.