Nikola Špirić za N1 o istrazi i spornom stanu

Vijesti 17. mar 201714:12 > 14:29
N1

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, prilikom današnjeg obraćanja javnosti kazao da je protiv bivšeg predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića pokrenuta istraga o kupovini njegovog stana u austrijskoj prijestolnici Beču.

 Ministar Mektić kazao je da je nova istraga ”ozbiljnija od prethodne” uz konstataciju da neće ništa komentarisati jer ”će reći da se opet miješa”.

”Ja znam da je pokrenuta istraga i da je to sad učinjeno na hiljadu puta ozbiljniji način. Nemojte da bilo šta više komentarišem, opet će reći da se ja miješam. Koliko je prethodna istraga bila dobra, govori činjenica je pokrenuta nova”, rekao je Mektić na današnjoj press konferenciji”, kazao je on.

Sam Špirić je za N1 rekao da nema ništa protiv istrage.

”Ja ne branim da neko radi svoj posao, sve mi je to smiješno. Ne sporim to, neka se završi, meni je prijatelj onaj ko stvari dovede do kraja. Nemam nikakvu informaciju, neka institucije rade svoj posao, nisam ni čuo šta je Mektić govorio i nemam nikakav poseban komentar”, rekao je Špirić za N1.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine na naš upit o pokretanju nove istrage nisu imali komentar.

Podsjećamo, sporni stan u Beču od 396.844 eura (773.846 konvertibilnih maraka) kupljen je na ime Špirićeve kćerke Jovane u oktobru 2008. godine. Kupoprodajni ugovor tadašnji predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić sklopio je četiri mjeseca ranije.

Stan je koštao 360.000 eura, garaža dodatnih 20.000 eura, dok je ostatak novca otišao na plaćanje poreza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.