Sefer Halilović za N1 o istrazi protiv njega: Baš me briga!

Vijesti 19. mar 201709:03 > 09:09
N1

Penzionisani general Armije BiH Sefer Halilović gostovao je u emisiji 'Tačka na 7'.

Na pitanje da li je pod istragom hrvatskog USKOK-a, Halilović je odgovorio:

Baš me briga. Ja sam certifikat da sam časno vodio odbranu Republike BiH dobio u Haškom tribunalu. Šta radi neka udruga iz Vinkovaca i zapadne Hercegovine, baš me briga.

Da li postoje istrage druge istrage?

Ne znam i ne zanima me. Da li trebam nekim budalama dokazivati dokazano? Ovdje se radi o reakciji dva HDZ-a, hrvatskog i bosanskog. Čović na ovakav način pokušava zaštiti sebe. Pojavili su se dokumenti o zloupotrebi ratnih zarobljenika u Sokolu. Primiče se presuda Prliću i ostalim i da bi skrenuli pažnju javnosti, pokušavaju nešto spinovati“, odgovorio je Halilović.

N1

On ističe da postoji čitava lepeza pitanja.

Najvažnije je da teoretičari kažu da je 8. – završna faza genocida njegovo negiranje, što se ovdje radi masovno. Cilj Herceg-Bosne, kao i Republike Srpske, bio je etnički čist prostor”, tvrdi Halilović i pita se šta je s Hrvatima sa prostora Republike Srpske.”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je komentarisao postojanje istraga, te hapšenje pripadnika HVO-a.

Plenković mora znati da BiH nije u sastavu Banovine Hrvatske i neka se otkači od BiH. BiH ima svoje institucije, Predsjedništvo, Vijeće ministara, entitetske vlade, državni sud i oni će se baviti time, a neka se on bavi zlikovcima koji su iz BiH pobjegli u Hrvatsku i gore se sakrili. Neka se Plenković brine o Hrvatskoj.

Cijelu intervju sa Halilovićem gledajte u emisiji ‘Tačka na 7’ u nedjelju od 9 sati, te reprizu u 17 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.