Odgađa se sjednica Doma naroda PSBiH

Vijesti 19. mar 201722:20 > 22:23
Fena

Sjednica Doma naroda PSBiH koja je najavljena za sutra, neće biti održana. Sjednice neće biti jer su predsjedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović (SNSD), njegov zamjenik Dragutin Rodić (DNS) i delegat Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili Kolegij da se na zasjedanju neće pojaviti.

Nović, Radmanović i Rodić su za banjalučke medije izjavili da se osim problema uzrokovanih predajom zahtjeva za reviziju, trebaju riješiti i pitanja tužilaštava i sudija, odnosno, kako su naveli, prisustva stranaca u Ustavnom sudu BiH.

“Kolega Radmanović me samo obavijestio da je odgodio sjednicu Komisije za vanjsku trgovinu i carine kojom on predsjedava, a koja se trebala održati prije sjednice Doma. Spomenuo je mogućnost i da se njih trojica neće pojaviti”, kazao je za “Oslobođenje” delegat Kluba Bošnjaka Sead Kadić, dodavši kako će on doći u Sarajevo.

Član Kolegija Doma Ognjen Tadić ističe kako ga je pomenuti trojac telefonskim putem obavijestio kako sutra neće doći na zasjedanje, ali i dodaje da mu razlog takvog poteza nije poznat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.