Edin Džeko ima poruku za djecu

Vijesti 20. mar 201710:47 > 10:50
N1

U Cinema Cityju u Sarajevu u nedjelju, dan uoči Međunarodnog dana sreće, održana je predpremijera animiranog super-hita “Štrumpfovi-skriveno selo”.

Omiljeni animirani junaci ove godine udružili su snage sa UNICEF-om kako bi potaknuli djecu, mlade i njihove porodice da se uključe u stvaranje sretnijeg, mirnijeg, ravnopravnijeg i zdravijeg svijeta. Štrumpfovi su se odlučiti pridružiti kampanji “Mali Štrumpfovi, veliki ciljevi” koja na originalan i zabavan način povezuje Ciljeve održivog razvoja, koje su kao viziju boljeg svijeta dogovorile 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda, i Štrumpfove, koji generacijama simbolizuju vrijednosti kao što su solidarnost, zajedništvo i poštovanje različitosti.

“Poruka koju danas želimo poslati je da trebamo proslaviti Dan sreće sa svojim porodicama i prijateljima, ali i stati i razmisliti na momenat šta je to što svi možemo učiniti da učinimo svijet, i Bosnu i Hercegovinu, boljim mjestom za djecu. To je vrijeme i da se podsjetimo na globalne ciljeve odživog razvoja do 2030. godine koji su globalni plan za sve države svijeta uključujući i BiH i koji se odnose na to kako da sačuvamo našu planetu, promoviramo ljudska prava, da sva djeca idu u školu, budu zdrava i sretna”, kazala je predstavnica UNICEF-a za BiH Geeta Narayan.

Djevojčice i dječaci prije projekcije filma imali su i specijalno iznenađenje kada im se video porukom obratio reprezentativac BiH, nogometaš ‘Rome’ i ambasador UNICEF-a Edin Džeko.

Štrumpfovi jesu mali, ali zajedno mogu uraditi mnogo toga. Zajedno možemo učiniti svijet ljepšim i boljim mjestom”, poručio je Džeko.

“Vidjećete šta su zajedno Štrumpfovi uradili za svoje selo, vi to možete zajedno učiniti za ljepši i bolji svijet”, kazao je Ognjen Džinić iz agencije ‘Continental Film’.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.