Suđenje za ratni zločin u Kravici odloženo za 13. april

Vijesti 20. mar 201715:17 > 15:43
ANADOLIJA/Talha Öztürk

Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, u slučaju "Srebrenica", pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odložen je za 13. april.

Glavni pretres je odložen jer jedan od optuženih Parović Dragomir zbog zdravstvenog stanja nije pristupio na pretres, saopštio je sud.

Branilac optuženog Parovića je dostavio sudu izvještaj Hitne medicinske pomoći Novog Sada, zbog čega je sud pretrese zakazane za sutra i 23. mart pomijerio za 13. april. Sud je naložio braniocu da u roku od tri dana sudu dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju u vezi sa zdravstvenim stanjem optuženog.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su i Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni se terete da su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS u halama zemljoradničke zadruge i oko njih u mjestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.