Turisti svijeta: Jedina stvar u BiH koju trebate posjetiti

Vijesti 24. mar 201713:31 > 13:52
N1

Prije nego krenete na neko putovanje, morate imati osnovne informacije o toj državi ili gradu kako biste imali smjernice u vezi toga koje stvari vidjeti i šta sve posjetiti.

Vjerovatno većina vas istražuje ulice grada kojeg žele posjetiti putem Google Mapsa, računa koliko mu treba vremena od tačke A do tačke B kako bi u roku koji ima posjetio sve znamenitosti koje želi.

Kako bi osigurali turistima da ne propuste važne lokacije, stranica Vouchercloud je na osnovu iskustava turista sastavila kartu koja prikazuje najbolje ocijenjenu „stvar za učiniti” za svaku zemlju svijeta.

Neke od navedenih lokacija na karti pokazuju najpoznatija mjesta na svijetu – od Machu Picchua u Peruu, Nijagarinih vodopada u Kanadi, Luku Sydney u Australiji, Koloseum u Italiji i Taj Mahal u Indiji…

No, s obzirom  na to da je za Veliku Britaniju, i London, navedena tura “Svijet Harryja Pottera”, neki se pitaju da li je to zaista najbolja stvar za učiniti i posjetiti u toj zemlji?

Također, na ovoj karti svijeta je navedena i Bosna i Hercegovina i njen glavni grad Sarajevo, a jedina stvar koju turisti trebaju posjetiti je Galerija 11/07/95, koja je posvećena genocidu u Srebrenici.

Bilo kako bilo, svaka država i svaki grad nude mnogo mogućnosti za posjetiti i na nama je da odlučimo da li odabrati samo jednu stvar iz svakog grada, ili ipak poslušati turiste koji su zasigurno mnogo toga vidjeli u svijetu. 

I da zaključimo, lijepo je i što je i naša zemlja navedena na ovoj karti svijeta.

Pogledajte za svaku državu to “jedno” mjesto koje svakako trebate posjetiti:

Vouchercloud

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.