Žustra rasprava novinara u studiju N1

Vijesti 26. mar 201709:12 > 09:38
N1

U novom izdanju emisije Tačka na 7 gosti su bili Gvozden Šarac, urednik na Radio-televiziji Republike Srpske i Elma Kazagić, novinarka i urednica na Federalnoj televiziji.

”Dobiješ 4.800 maraka plaće i onda kažeš – ja ne mogu ove sedmice, odoh u šoping u Beograd. Smiješno je da živiš u ovoj državi, dobijaš dobre novce i da onda odeš u Srbiju. Kolege su objavile da kćerka Sredoja Novića radi u BIA. Mislim da je Savez za promjene u ovoj cijeloj situaciji izvrsno odigrao”, kazala ja Kazagić komentirajući tehnički mandat u kojem Vijeće ministara posljednjih sedmica funkcioniše.

 ”Da li oni svojim radom poštuju glasače, ocijenit će glasači. Ne bih da prognoziram, ali mislim da SZP nije konzistentan u svojoj priči oko revizije”, dodao je Šarac.

Govora je bilo oko prošlosedmičnih protesta u Banjaluci i ”nastupa” Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji je štrajkače nakon razgovora pozvao na piće.

”Dodik je pokazao autoritet”, kazao je Šarac dok je Kazagić ovaj događaj okarakterisala kao ”poigravanje s narodom”.

O zahtjevu za privremeno puštanje na slobodu haaškog optuženika Ratka Mladića…

”Ne bi njegov advokat Stojanović ne bi olako izlazio s ovakvim prognozama. Za mene je to sve neka međunarodna igra i da bi se to možda čak moglo i desiti. Možda bi zbog kredibiliteta Haaškog tribunala bilo dobro da odobri. Tamo su se dešavale čudne smrti”, kazao je Šarac.

”Ja nisam tako fina, imam osjećaj da se iz Haaga nekad plasiraju određene informacije da se provjeri puls javnosti. Mislim da se svaka majka ove države, a čije je dijete ubijeno – zapitala: zašto moje dijete nije moglo otići na liječenje. Mislim da žrtve ne bi bile nimalo zadovoljne”, dodala je Kazagić.

Emisiju pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.