PDP i NDP: Organizovanije djelovati protiv režima u RS

Vijesti 27. mar 201713:11 > 13:14
PDP

PDP i NDP dogovorile su danas intenzivniju saradnju političkih subjekata, tim prije što opšte prilike u Republici Srpskoj zahtijevaju odlučnije i energičnije djelovanje stranaka opozicije - saopćeno je nakon današnjeg sastanka predsjednika ovih stranaka Branislava Borenovića i Dragana Čavića te počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića.

Nakon sjednica predsjedništava dvije partije, na kojima je razmotrena mogućnost ukrupnjavanja političke scene u RS, rukovodstvo PDP i NDP razgovarali su o modelima čvršće saradnje i zajedničkom izlasku dvije partije na opšte izbore naredne godine.

Zajednički je ocijenjeno da je stanje u RS-u izuzetno teško i da vlast nema odgovor ni na jedno krupno ekonomsko i političko pitanje.

-PDP i NDP su osudile lutanje vlasti i loša rješenja, nastavak zaduživanja i nerješavanje životnih problema građana, kao i evidentan rast korupcije i kriminala – navedeno je u zajedničkom saopćenju ove dvije stranke.

Lideri PDP i NDP zaključili su da su to sve razlozi zbog kojih je neophodno, kako je navedeno, “aktivnije i organizovanije djelovati protiv režima u Republici Srpskoj, i da zajednički rad, uz poziv i svima drugima koji to žele, treba da pokaže građanima da postoji ozbiljna politička alternativa nenarodnoj vlasti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.