Nastavak 19. i 20. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Vijesti 30. mar 201707:34 > 07:37
N1

Nastavak 19. sjednice i 20. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljeni su za danas.

Program rada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. je preostala tačka dnevnog reda devetnaeste, a za narednu sjednicu su, među ostalim aktima, po hitnom postupku predložen novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i po skraćenom postupku zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine, kao i Prijedlog zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine također su među najavljenim tačkama za tu sjednicu.

Predloženi su i zakoni o administrativnom proglašavanju općina Cazin, Goražde i Livno gradovima te izmjene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH.

U formi nacrta je zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu lsmet Osmanović, kao i program rada Doma naroda za 2017 . godinu.

Odluka o izdvajanju novca u Fond solidarnosti FBiH za 2017 . godinu, lzvještaj revizije učinka o temi: “Određene mjere iz Federalnog plana upravljanja otpadom nisu implementirane u zadatim rokovima”, kao i izvještaj o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2016., također su najavljene tačke dnevnog reda.

Pred delegatima će biti i izvještaj o odobravanju izdvajanja novca iz Tekuće rezerve budžeta Federacije BiH za 2016. te izvještaj Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH za period 1. januar – 31. decembar 2016. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.