Vrhovni sud FBiH demantovao navode o Aliji Delimustafiću

Vijesti 30. mar 201714:25 > 14:30
N1

Povodom informacije objavljene u pojedinim sredstvima informisanja da su odlukom Vrhovnog suda FBiH osumnjičeni Alija Delimustafić, Lejla Cerić i Suada Hadžić pušteni iz pritvora, Vrhovni sud FBiH izdao je saopćenje radi istinitog informisanja javnosti.

Nije tačno da su odlukom Vrhovnog suda FBiH osumnjičeni Alija Delimustafić, Lejla Cerić i Suada Hadžić pušteni iz pritvora i da je Vrhovni sud FBiH odlučio da nema opasnosti od njihovog bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanje krivičnog djela“, stoji u saopćenju te se dodaje:

“Rješenjem Vrhovnog suda FBiH od 22.03.2017. godine ukinuto je rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je navedenim osumnjičenima bio produžen pritvor i to zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. Tim rješenjem je predmet vraćen Kantonalnom sudu u Sarajevu na ponovno odlučivanje.

U postupku ponovnog odlučivanja, Kantonalni sud u Sarajevu je dana 29.03.2017. godine donio rješenje kojim je odbio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za produženje pritvora osumnjičenima Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić i odredio da se osumnjičeni puste odmah na slobodu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.