Boris Johnson uskoro dolazi u posjetu BiH?

Vijesti 31. mar 201711:32 > 11:57
Reuters

Državni sekretar za vanjske poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Boris Johnson bi mogao doći u službenu posjeti Bosni i Hercegovini, potvrđeno za N1 iz više izvora.

Tačan datum posjete bivšeg gradonačelnika Londona nisu mogli potvrditi ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ali su kazali da se njegova posjeta može očekivati.

Razgovarali smo i dogovarali sa ambasadom Velike Britanije o tome, ali o terminu ne možemo govoriti. U svakom slučaju dobra je stvar što bi britanski ministar vanjskih poslova uskoro trebao doći u BiH“, rekao je Crnadak za N1.

Gostujući u jutarnjem programu N1 televizije ambasador Edward Ferguson je na pitanje o posjeti Johnsona BiH rekao sljedeće:

Ne želim govoriti o datumima jer još ne znamo tačan termin, ali i zbog sigurnosnih procedura. Nadamo se da će doći uskoro i radujemo se posjeti. Ujedinjeno kraljevstvo je usmjereno na ovaj region, a ministar vanjskih poslova je posjetio nedavno ostale zemlje regiona i zainteresovan je za posjetu BiH. Kada dođe sastat će se s liderima ove zemlje, ali željet će dobiti i osjećaj šire slike BiH, razgovarati s ljudima i vidjeti kako se zemlja kreće”, izjavio je ambasador Ferguson.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.