Postignut dogovor o novoj parlamentarnoj većini u BPK

Vijesti 31. mar 201714:22 > 14:33
N1

Vanredna sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održat će danas u 16 sati, potvrdila je za N1 Aida Obuća, predsjedavajuća Skupštine.

 Kako je u razgovoru za N1 ispričala Obuća, zahtjev za održavanje vanredne sjednice potpisalo je deset poslanika uz informaciju da je postignut sporazum o uspostavi nove parlamentarne većine.

”Na adresu predsjedavajuće Skupštine došao je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice potpisan od strane deset poslanika iz razloga što je postignut sporazum u uspostavi nove parlamentarne većine i gdje se traži da vanredna sjednica danas u 16 sati. Nakon što sam utvrdila da se radi o poslanicima i da postoji potreban broj potpisa, zakazala sam vanednu sjednicu Skupštine”, ispričala je Obuća za N1.

Dodala je da, zvanično, nije dobila prijedlog dnevnog reda.

”U tom pozivu nisam dobila prijedlog dnevnog reda. Odredbe Poslovnika u potpunosti daju mogućnost ovakvog ponašanja i poslanika i predsjedavajuće’‘, kazala je ona.

Podsjećamo, iz Saveza za bolju budućnost za N1 su rekli da se radi o raskidu koalicije na inicijativu SDA. Poziv za vanrednu sjednicu sa potpisima deset poslanika stigao im je danas.

“Nisam upoznat sa dnevnim redom, ali kako informacije dobijam, radi se o nekoj novoj parlamentarnoj većini koja je stvorena bez SBB-a na šta se odlučila SDA. Radi se o parlamentarnoj većini koju SDA radi sa individualcima bez ozbiljne političke opcije u njoj. Mislim da će to ići u tom pravcu, ali vidjet ćemo u 16:00 sati o čemu se radi”, naglasio je za N1 v. d. predsjednik Kantonalnog odbora SBB BPK Sanel Mušović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.