KS će podržati FK Sarajevo i Željezničar

Vijesti 31. mar 201718:13 > 18:15
N1

Kanton Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo, posebno u slučaju njihovog učešća u predstojećim evropskim takmičenjima, kazao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na danas održanom sastanku s delegacijama ovih premijerligaša.

Konaković je izrazio spremnost da konkretno podrži stipendiranje mladih igrača oba kluba, a koji se trenutno brinu o 90 talentiranih dječaka iz cijele BiH, vodeći računa o njihovom smještaju i ishrani, kao i o redovnom školovanju.

Na sastanku je naglašeno da je definitivno riješeno pitanje preuzimanja troškova osiguranja utakmica od Kantona Sarajevo i time otklonjen dugogodišnji problem koji je opterećivao funkcioniranje sarajevskih premijerligaša.

Sastanku su prisustvovali ministri kulture i sporta te saobraćaja KS Mirvad Kurić i Mujo Fišo, kao i vršilac dužnosti direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur. 

“Smatram da se svi zajedno moramo uključiti u ovu pozitivnu priču, kojom bi također značajno doprinijeli afirmaciji bh. fudbala, ali i našeg grada. U tom smislu, spremni smo pozvati sve društveno odgovorne firme da budu sponzori vama, kako biste uz našu podršku ove godine došli do svojih najboljih rezultata”, naglasio je ministar Kurić.

Bilo je riječi i o implementaciji zahtjevnih infrastrukturnih projekata, čiju realizaciju u posljednje vrijeme provode oba kluba, Željezničar na izgradnji tribina, a Sarajevo trening kampa na Butmiru, saopćeno je iz Pres-službe KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.