Danas nastavak postupka protiv Gorana Salihovića

Vijesti 05. apr 201708:06 > 08:09
N1

Pred Disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH danas će biti nastavljen postupak protiv suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića za nesavjestan rad u službi.

Salihovićev branilac Rifat Konjić za danas je predložio saslušanje pet svjedoka – Mirsada Memića, koji je bio u Salihovićevom obezbjeđenju, tužioca Miroslava Markovića, portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubešića, direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića, te direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije Mehmeda Osmanagića.

Na ročištu održanom 6. marta bez prisustva javnosti, osim Salihovića, saslušani su svjedoci Emil Pinkas i Hasan Pleh.

Nakon višesatnog ročišta, Konjić je rekao novinarima da su ovi svjedoci odbrane “neposredni učesnici i akteri svega što se dešavalo i da su imali uredna ovlaštenja da postupaju po nalogu glavnog tužioca”.

“To su osobe koje su u nekim predmetima saslušavale svjedoke i sprovodile određene radnje koje i danas obavljaju”, rekao je Konjić.

Salihović je rekao nakon prošlog ročišta da je svojim iskazom opovrgnuo sve što mu se stavlja na teret, da iskazi Pinkasa i Pleha idu u njegovu korist, te da će biti veoma teško nastaviti tužbu koja je pokrenuta protiv njega.

Današnje ročište zakazano je za 9.00 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.