Dino Merlin gost Novog dana na N1

Vijesti 06. apr 201708:32 > 08:42
N1

Šesti april najznačajniji je datum u historiji glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Šestog aprila 1945. godine, “zajedničkim naporima i žrtvama sarajevskih patriota – Srba, Muslimana i Hrvata”, oslobođeno je Sarajevo. Na ovaj isti dan, 6. aprila 1994. godine Sarajevo je opet trebalo svoje građane i patriote da ga još jednom oslobode. I ponovo je oslobođeno. Povom Dana grada danas je pripremljen bofat program obilježavanja i proslave. O detaljima razgovaramo sa gradonačelnikom grada Sarajeva, Abdulahom Skakom. Uživo ćemo biti i na lokacijama gdje će se Dan grada obilježavati i proslavljati.

Devedesetih godina prisjetit ćemo se sa ratnim reporterima. Kako iz današnje perspektive gleda na devedesete, svoja razmišljanja sa nama će podijeliti novinar Zvonko Marić. Govorit ćemo o svim onim “nevidljivim” medijskim radnicima: snimateljima, ton-majstorima, radioamaterima, vozačima, lektorima..koji su doprinijeli da se čuje istina o gradu koje je pretrpjelo najdužu opsadu u historiji modernog ratovanja.

U studiju će biti i evropska prvakinja u brazilskom jiu jitsu Rubina Mešović – Kljaho. Skypom ćemo do Atlante do Elvise Kovačević – prve bh instruktorice koja hoda po žaru i uči ljude ličnom uspjehu i razvoju. U drugom dijelu emisije gost N1 televizije bit će Dino Merlin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.